Over Paul van Duursen

Paul van Duursen

Paul van Duursen ontwerpt meubels en voert ze in eigen beheer uit. Een bouwend ontwerper dus. Stoelen, tafels, kasten, krukken, boekenkasten, keukens. Alles op maat. Verder maakt hij balies en begeleidt verbouwingen. Een tuinhuis heeft hij ook ontworpen, inclusief het meubilair.

In zijn ontwerpen zoekt hij het contrast. Zowel in de ruimte als in het materiaal. Bijvoorbeeld massa tegenover lucht. Beton in contrast met glas.

Paul volgde de studie interieurarchitectuur aan academie Minerva in Groningen en studeerde af in 1996. Daarna werkte hij 15 jaar samen met een interieurbouwer in Zwolle. Ook deed hij diverse ontwerp- en bouwopdrachten voor particulieren.

Voor deze studie heeft hij een aantal technische opleidingen gevolgd, waardoor hij goed bekend is met allerlei materialen, zoals hout en metaal, hun toepassingen en bewerkingen.

Hij is nieuwsgierig naar nieuwe toepassingen en zijn technische capaciteiten maken het mogelijk hiervoor de gebaande paden te verlaten. Indien nodig maakt hij zelf scharnieren of smelt glas, om alle onderdelen beter te laten samenvallen met het ontwerp.

Hoe werkt Paul?
Samen met de klant achterhaalt hij wat de specifieke wens is. Daarvoor komt hij bij de klant thuis om een beeld te krijgen van de sfeer in huis en zijn bewoners. Naar aanleiding van het eerste gesprek maakt hij een schetsontwerp voor het te realiseren meubel. Na akkoord of aanpassing volgt het definitieve ontwerp en de uitvoering. Van tevoren wordt een prijs afgesproken.

Meer informatie aanvragen